René Dinklo OP

Ik ben in 1965 geboren in Sittard, de stad waarvan de dominicanes Rosa de Lima patroonheilige is.

Na de heao-opleiding heb ik een aantal jaren gewerkt als beleidsmedewerker bij de gemeentelijke overheid. In 1993 ben ik ingetreden bij de dominicanen. Een jaar later ging ik theologie studeren in Nijmegen.

Na mijn theologie-opleiding raakte ik betrokken bij de start van de internationale communiteit te Brussel. Daarna was ik tien jaar werkzaam als pastor in de Dominicanenkerk van Zwolle. Na twee termijnen in het Zwolse klooster prior te zijn geweest, werd ik gekozen tot provinciaal overste. Inmiddels zit ik in mijn tweede termijn en sinds eind 2016 woon ik in het Mariaconvent.

Het leven als dominicaan vind ik zeer verrijkend en nooit saai en het stemt mij tot dankbaarheid dat ik in mijn werk en prediking kan bijdragen aan het zielengeluk van anderen.

Meer lezen?

Of dit interview op nieuwwij.nl (2016): Relativeer je eigen positie