Jan Goes OP

Ik werd geboren in Alkmaar, op 21 juni 1931, en dezelfde middag nog gedoopt door pater Van Reijn in de Dominicuskerk. Deze Cuyperskerk bestaat niet meer, behalve het kleine torentje aan de voorkant, dat bewaard is als monument.

Na mijn professie in 1951 en priesterwijding in 1957 ben ik in 1958 naar Curaçao gestuurd. Gedurende dertig jaar heb ik gefunctioneerd op Curaçao, Aruba en Bonaire. De laatste negen jaar was ik pastoor van de kathedraal in Pietermaai, Willemstad, Curaçao.

In 1988 kreeg ik een studiejaar klinisch pastorale vorming in Nijmegen. Daarna werd ik pastoor in Utrecht, in de destijds nog dominicaanse parochies in Oog in Al en Lombok. In 2010 ben ik in Berg en Dal gaan wonen. Daar verblijf ik als pensionado van de Antillen en AOW-er.

Ik heb altijd een heerlijk leventje gehad bij de dominicanen. Dat begon al als misdienaar, daarna het Dominicuscollege in Nijmegen, het interessante noviciaat in Huissen, moderne filosofie in Zwolle en theologie in het Albertinum in Nijmegen. Kerkgeschiedenis werd mijn hobby.

Ik ben dankbaar voor alle goede zaken die ik in dit leven mocht ontvangen. Hopelijk krijgen de Nederlandse dominicanen een aantrekkelijke uitstraling met onze jonge binnenkomers en zijn we duidelijk overkomende predikers.

Jan Goes en Felix Rutten