Fietspelgrimage naar Den Briel

Enkele indrukken.

Bijzonder om op 8 augustus een fietstocht te ondernemen naar Den Brielle waar H. Johannes van Keulen O.P. samen met 18 religieuzen en priesters het leven heeft gelaten.

Op 8 augustus vieren we H. Dominicus – zijn sterfdag is 6 augustus 1221, dus een eeuwfeest van 8 eeuwen!

Bijzonder om met 18 jonge dominicanen, studenten, lekendominicanen, Steigerianen samen al fietsend op weg te mogen gaan. Een Emmaus-ervaring!

De fietstocht was best zwaar, 3 uur heen en 3,5 uur terug, maar dat zal de blije moeheid zijn geweest.

Ook mooi was dat wij goede fiets-gidsen hadden die de routes goed kenden, dus geen zorgen dat we niet goed aankwamen of terugkeerden!

De Eucharistie om 13.00uur was een mooi teken van dankbaarheid en verbondenheid samen met anderen die per bus of auto waren gekomen. Een kleurrijk geheel. Dus H. Dominicus heeft ons bemoedigd om zo verder te gaan.

Afsluitend was er de vespers om 18.30uur na een verlate terugkeer – de fietstocht was zo mooi en een beetje zwaar, maar de gebeden waren uit ons hart.

Dus deze pelgrimage heeft ons weer frisse moed gegeven om het dominicaanse vuur door te geven in dit komende jaar.

Er zijn natuurlijk ook schoonheidsfoutjes – die zijn vergeven, maar volgend jaar mogen wij ons weer hopelijk aanmelden voor deze fietstocht naar de martelaren van Den Brielle, in het bijzonder de H. Johannes van Keulen O.P. die ons een voorbeeld hebben gesteld.

Trouwens achter in de bedevaartkerk hangen de hedendaagse gedachtenissen van H. Titus Brandsma, H. Teresia Benedicta van het Kruis (Edith Stein) en Z. Karl Leisner. We mogen hen altijd dankbaar zijn voor hun levens- en gelovig voorbeeld.

 Last but not least wil ik de fouragering van de lekendominicanen en de gastvrijheid van het Steiger, de barbecue niet vergeten anders hadden we het niet volgehouden met heel veel liefde en zorg. Met dank!

Jan van Duijnhoven o.p.

Klik hier voor een verslag met meer foto’s op de website van de dominicanen.